March 24, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Skandal Tragedi Tanah Runtuh Tanjung Bungah terus memberi tamparan hebat kepada DAP .Terbaru  Anggota Dewan Undangan Negeri DAP Pulau Pinang, Teh Yee Cheu mahu meninggalkan parti itu, dengan menyatakan kekecewaan dengan kerajaan negeri mengenai pembangunan lereng bukit yang berleluasa. 


 “Saya tidak selari dengan kepimpinan parti. Tidak ada pembaharuan. Sudah tiba masanya saya pergi, “katanya dilaporkan kepada The Star.

Beliau menambah pemimpin partinya juga menyedari keputusannya, dan dilaporkan berkata beliau tidak berhasrat untuk menyertai mana-mana parti komponen Pakatan Harapan (PH) yang lain. 
Adun DAP Tanjung Bungah itu  jelas  berseorangan mengkritik  aktiviti pembukaan bukit telah lama dan kesannya tanah runtuh berlaku di tapak pembinaan projek perumahan 50 tingkat di Tanjung Bungah dua minggu lalu, membunuh 11 pekerja.


Beliau juga  mendakwa  telah berkongsi laporan tentang risiko pembangunan projek bukit di negeri itu termasuk projek di Lengkok Lembah Permai, Tanjung Bungah di sini dengan kerajaan negeri DAP Pulau Pinang. 


Menurut beliau , laporan itu adalah hasil kajian oleh sekumpulan pakar Universiti Sains Malaysia (USM), Korea Selatan dan sebuah institusi Jepun dan jurutera awam dari Kuala Lumpur, lapor akhbar kebangsaan Bernama. 


 “Tetapi pada masa itu, kerajaan negeri Pulau Pinang menganggap saya terlalu sensitif dan seolah-olah mengatakan perkara itu (insiden tanah runtuh) tidak mungkin berlaku dan sekarang ia telah berlaku dan membunuh 11 pekerja di sana. Siapa yang akan bertanggungjawab?

“Jika mereka (kerajaan negeri) mengambil perhatian dan meneliti laporan itu, mungkin insiden itu tidak akan berlaku. Kerana keserakahan pihak berkenaan, kehidupan tidak bersalah hilang, “katanya dipetik. 
Jika Adun Tg Bungah ini nekad  keluar parti jelas memberi tamparan hebat kepada keangkukan  Guan Eng dan Kerajaan  DAP yang terus dalam syndrom denial dalam tragedi tanah runtuh . 


Rakyat kini sedang menilai  isu tragedi tanah runtuh dan  DAP dilihat  gagal menguruskan isu  dengan baik  malah  bersikap arrogant terutama TKM 2 P Ramasamy yang jelas menghina pandangan oleh NGO seperti Penang Forum dan Penang Hill Watch .
rujukan 


http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/frustrated-over-lack-of-reforms-penang-dap-rep-says-will-quit-party#e0kMFfxiK7mYL7rZ.97Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons