February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Huh! Tak heran la bila isu kebajikan dikalangan ahli serta pemimpin parti DAPigs itu kini sedang menjadi satu isu yang hangat diperkatakan dikalangan rakyat. Rupanya, isu itu bukan isu baru.

Nampak gayanya, rintihan dan rayuan yang cuba dibangkitkan oleh bekas isteri Ahli Parlimen Raub berhubung isu kebajikan sebelum ini sedikit pun tidak mendapat perhatian pemimpin parti itu.

Sedangkan isunya cukup mudah. Bekas isteri Ahli Parlimen Raub itu menggesa agar kepimpinan DAPigs dapat menyediakan perkhidmatan perubatan yang terbaik untuk bekas suaminya.

Itu pun DAPigs seolah – olah tidak mempedulikannya. Sebaliknya, DAPigs lebih cenderung berasa megah diatas pentas Politik berceramah soal nak menjaga kebajikan rakyat hampir setiap hari.

IRONIKnya, DAPigs gagal menjaga kebajikan dikalangan ahlinya sendiri. Malah ada juga dikalangan pemimpin yang mendakwa mereka dipinggirkan oleh kepimpinan parti itu secara terbuka.

Buktinya cukup jelas apabila ADUN DAPigs Tanjung Bungah tampil meluahkan rasa kecewanya terhadap kepimpinan parti yang lansung tidak mengendahkan suaranya selama hari ini.

Jelas ADUN DAPigs itu, dia lansung tidak diberikan sebarang ruang untuk bersuara sama ada didalam parti mahupun didalam Rejim DAPigs pimpinan Lim Guan Eng di Pulau Pinang.

Teh Yee Cheu berkata, dia mula dipinggirkan parti dan Rejim DAPigs pada 2013 apabila membangkitkan isu pembangunan di lereng bukit, Pelan Struktur Pulau Pinang dan beberapa perkara lain.

“Semua orang tahu saya tidak sebulu dengan kepemimpinan parti dan kerajaan negeri, ia bukan lagi rahsia. Saya sudah lama mahu undur diri dan tragedi tanah runtuh adalah insiden paling memberi kesan terhadap diri saya,” katanya pada sidang media di Pusat Khidmat Tanjung Bungah di sini, hari ini.

Maka secara kesimpulannya, DAPigs bukanlah sebuah parti yang benar – benar mahu memperjuangkan kebajikan rakyat. Sedangkan yang masih hidup pun DAPigs sanggup pinggirkan begitu sahaja. Inikan pula yang sedang mengalami sakit dihospital!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons