March 17, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Surat terbuka Ketua Armada, Syed Sajat Saddiq Syed Abdul Rahman di atas susulan Kenyataan Media dari DYMM Sultan Selangor adalah biadap, kurang ajar dan satu penghinaan terhadap Baginda. Mari kita dengar kembali apa kata ‘Self Proclaimed Top Dog’ Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad,

Mungkin kerana dia (Najib Razak) berasal dari lanun Bugis. Entah macamana dia sesat sampai ke Malaysia. Pergi baliklah ke Bugis.

Ini pula videonya,


video

Sebagaimana yang dinyatakan dalam Kenyataan Media DYMM Sultan Selangor hari ini:

Berdasarkan rakaman klip video ucapan berkenaan yang tular di media sosial, tohmahan dan kenyataan Tun Dr Mahathir itu jelas menghina dan menggolongkan bangsa Bugis ini kononnya berasal usul dari golongan lanun, perompak dan penjenayah.

Di dalam Surat Terbuka beliau keoada DYMM Sultan Selangor, Syed Sajat dengan bangga mengaku Anak Johor menulis dengan panjang lebar mempertahankan Boss beliau, Tun Dr Mahathir. 

Beliau berkata beliau terkejut dengan DYMM Sultan Selangor yang telah salah faham dengan Tun Dr Mahathir sehingga meminta agar Tun Dr Mahathir dikenakan Akta Hasutan.

Syed Sajat juga memberitahu DYMm Sultan Selangor bahawa beliau kecewa isu Bugis ditimbulkan kembali dan dipolitikkan. Katanya,

Sesungguhnya patik amat kecewa apabila isu ini ditimbulkan apatah lagi dipolitikkan bagi mengalih pandangan terhadap isu besar lain seperti rasuah.

Syed Saddiq memberitahu DYMM Sultan Selangor bahawa Timbalan Perdana Menteri, DS Zahid Hamidi juga menghina kaum India. Apa yang berlaku DS Zahid hanya menyebut keturunan Tun Dr Mahathir dari India. DS Zahid tidak memanggil India sebagai lanun mahupun mengarahkan Tun Dr Mahathir supaya balik ke India.

Adalah dangkal menyebut keturunan Tun Dr Mahathir dikatakan sebagai penghinaan kepada masyarakat India Malaysia. Ini berbeza dengan kenyataan Tun Dr Mahathir. Waima Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla pun mengaku tersinggung dan berasa terhina dengan kenyataan beliau. Apa yang Tun Dr Mahathir menjawab?

Saya tidak akan mohon maaf dan untuk apa saya perlu lakukan.

Ramai yang berkongsi pandangan yang sama dengan DYMM Sultan Selangor. Baginda tidak terkhilaf dengan kenyataan Tun Dr Mahathir dan begitu juga dengan kebanyakan Rakyat. 

Syed Sajat sebagai pentaksub tahap dewa boleh menangisi Kenyataan Media dari Istana. Sedangkan budak mentah yang ‘self proclaimed’ bernilai RM5 juta masih belum membuat laporan rasuah kononnya beliau dibeli kepada pihak SPRM.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons