March 24, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Heh! Bijak juga Si Rewcastle ni nak melepaskan diri dia dari menghadapi pertuduhan menabur fitnah secara berseorangan. Maka mula la dia menggelupor tak tentu arah mengaitkan nama orang lain.

Kalau sebelum ini, pengasas Mazhab Sarawak Report yang menjadi anutan puak Pakatan Haprak tu cuba memetik nama Ambiga, Pengerusi Bershit sebagai orang yang memberikan dia maklumat.

Tapi malangnya, Si Ambiga tu mula sesak nafas dan mengalami sakit mulut sehingga tidak mampu untuk memberikan sebarang ulasan mengenai dakwaan yang dibuat oleh Si Rewcastle.

Namun kali ini, Si Rewcastle tu menggunakan nama mendiang Kevin Morais, bekas Timbalan Pendakwaraya SPRM pula sebagai sumber yang membekalkan maklumat kepadanya.

Rewcastle-Brown mendakwa Morais telah menghantar kepadanya draf pertuduhan terhadap Perdana Menteri mengenai skandal 1MDB yang kemudian didakwa oleh pihak berkuasa sebagai palsu,.

Rewcastle-Brown juga turut membuat dakwaan kononnya menerima dokumen itu sehari selepas bekas peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail dipecat daripada jawatannya pada 27 Julai 2015.

“Defendan (Rewcastle-Brown) telah menerima draf pendakwaan dan maklumat berkaitan rancangan untuk mendakwa Najib dan pemecatan (Gani) pada hari setelah pemecatannya dari pendakwa raya, Kevin Morais,” demikian menurut pernyataan pembelaan itu.

Rewcastle-Brown mendakwa Morais telah memberikan maklumat mengenai siasatan SPRM terhadap bekas anak syarikat 1MDB, SRC International dan peguam itu merancang bertemu dengannya di London.

Dari satu sudut, tindakan Rewcastle itu seolah – olah merupakan satu penghinaan terhadap mendiang Kevin Morais yang digambarkan sebagai seorang penjawat awam pecah amanah dan tidak boleh dipercayai.

Secara tidak lansung, tindakan Si Rewcastle itu membuktikan bahawa dia sedang berada dalam keadaan terdesak. Maka terpaksa la dia jual nama mendiang Kevin Morais sebab dia tahu, orang yang dah meninggal dunia tak boleh bercakap!!!




Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons