March 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Heh! Ini bukannya perkara baru. Tapi benda ini dah lama menjadi hasrat bagi sesetengah pihak yang sehingga ke hari ini mahu bekas Perdana Menteri itu dimasukkan ke dalam penjara.

Malah bukan hanya kerana isu menggelarkan bangsa Bugis itu sebagai lanun sahaja yang menjadi alasan untuk memasukkan Tun Mahathir ke dalam penjara seperti mana yang dinyatakan.

Menurut kata Tun Mahathir, kelantangan dia mengkritik kepimpinan Perdana Menteri hari ini telah menyebabkan pelbagai pihak yang mahu melihat dirinya dimasukkan ke penjara.

“Kalau polis buat siasatan, saya mungkin kena pakai kuning itu, puas hatilah ramai orang. Dewan yang buat keputusan ini mungkin berminat untuk lihat gambar saya pakai baju lokap,” katanya dipetik menerusi rakaman tersebut.

Kenyataan itu dibuat, susulan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah yang dikeluarkan oleh Dewan Diraja Selangor yang murka terhadap tindakan Tun Mahathir yang menghina bangsa Bugis.

Namun bekas Perdana Menteri itu lupa bahawa ramai lagi pihak lain yang masih mahu melihat dia dipenjarakan diatas kesalahan yang telah dilakukan selama memegang jawatan sebelum ini.

Bahkan, dikalangan rakan sekutu PPBM dalam Pakatan Haprak tu pun masih lagi mengharapkan agar bekas Perdana Menteri itu dihukum diatas kesalahan yang telah dilakukannya.

Sehingga ke hari ini, kepimpinan tertinggi PKR masih belum membuat pengampunan terbuka terhadap kesalahan yang telah dilakukan oleh Tun Mahathir terhadap Si Ketua Penipu tu.

Bagi mereka, Tun Mahathir masih dianggap sebagai seorang pemimpin Diktator yang bertindak Zalim dan Kejam dengan memecat Si Ketua Penipu dari jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Malah DAPigs juga masih tidak mengakui bahawa parti itu sedia memaafkan Tun Mahathir diatas tindakan yang telah dilakukan terhadap pemimpin parti itu selama 22 tahun dia memerintah.

Dalam erti kata lainnya, rakan sekutu Tun Mahathir dalam Pakatan hari ini juga masih menyimpan hasrat untuk melihat bekas Perdana Menteri itu dipenjara diatas kesalahan yang dilakukan. Itu satu hakikat yang Tun Mahathir sendiri pun tidak dapat menafikannya!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons