March 22, 2018
You can use WP menu builder to build menus


TINDAKAN Umno Kedah membolot banyak tiket-tiket perlawanan akhir bola sepak Kedah vs JDT tempoh hari ternyata gagal menghalang penyokong negeri itu “mengeboo” Menteri Besar Dato Seri Ahmad Bashah.

BACA — Umno Kedah bedal tiket bola

Kejadian MB kena “boo” dengan penyokong itu diakui sendiri oleh Setiausaha Politiknya, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin seperti yang dilaporkan oleh portal Utusan Malaysia (media milik Umno).

“Tindakan para penyokong yang ‘mengeboo’ Ahmad Bashah di Stadium Shah Alam pada perlawanan akhir Piala Malaysia kelmarin adalah sesuatu yang tidak boleh diterima dan sangat mengecewakan,” luah Shaiful yang dilaporkan juga sebagai Ketua Pemuda Umno Negeri Kedah.

“Beliau telah melakukan pelbagai pengorbanan antaranya mencari dana berjumlah RM 54 juta dalam tempoh 2 tahun untuk pengurusan pasukan dan kebajikan pemain,” katanya.

“Tetapi pengorbanan dan jasa beliau tidak langsung dikenang dan dihargai sehingga mereka memalukannya di stadium tempoh hari,” katanya.

Oleh itu, beliau mencadangkan MB dan seluruh kepimpinan Umno Kedah termasuk Exco yang menyandang jawatan dalam KFA (Persatuan Bola Sepak Kedah) agar meletak jawatan.

“Justeru kami percaya adalah lebih baik beliau serta seluruh kepimpinan Umno Kedah termasuk mana-mana Exco yang menyandang jawatan lain seperti setiausaha kehormat serta Bendahari KFA melepaskan jawatan,” katanya.

Sumber — Utusan Malaysia

*** Dia ingat kalau bolot tiket bola banyak-banyak supaya hanya penyokong Umno memenuhi stadium, boleh elak daripada kena “boo” rupanya lagi teruk kena kahkahkah…



Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons