March 17, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Kalau dibaca semula status yang dimuat-naik oleh Si Nurul Izzah ni dalam laman Instagramnya sebelum ini, ianya jelas menonjolkan sifat retorik Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai itu sendiri.

Antara lainnya, Si Nurul Izzah menekankan soal pembangunan seimbang yang mengambil kira infrastruktur yang berpatutan – khusus dalam menghadapi fenomena banjir kilat yang berlaku baru – baru ini.

Kenyataan Si Nurul Izzah tu merujuk kepada isu banjir kilat di Kuala Lumpur. Namun , jika dilihat dari satu sudut, kenyataan Si Nurul Izzah itu juga boleh ditujukan kepada Rejim DAPigs Pulau Pinang.

Realitinya, fenomena banjir kilat yang melanda negeri itu pada ketika ini adalah disebabkan keengganan Rejim DAPig itu mendengar serta mengambil kira infrastruktur yang berpatutan.

Dek kerana kegagalan Rejim DAPigs mengutamakan keperluan dan suara rakyat  itu yang membuatkan kejadian banjir kilat sering berlaku dan akhirnya mengakibatkan Pulau Pinang lumpuh.

Tapi hakikatnya, Si Nurul Izzah tu juga perlu sedar bahawa dia juga turut mengabaikan pembangunan infrastruktur yang lebih baik untuk rakyat dikawasan yang diwakilinya sendiri.

Kalau tidak, takde la orang dari kawasan Parlimennya tampil membuat bantahan dan mendesak agar dia mengambil berat soal perobohan surau Balai Islam Kampung Kerinchi baru – baru ini.

Dengar katanya, Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai itu digesa supaya tidak hanya pandai sehingga tidak mengendahkan permasalahan utama umat Islam khususnya melibatkan isu perobohan surau kerana kerakusan pembangunan.

Secara tidak lansung, bantahan dan desakan itu membuktikan bahawa Si Nurul Izzah tu hanya sekadar berlagak ‘SUCI’ seperti seorang pejuang yang bersih sedangkan realitinya dia hanya setakat pandai bercakap tak tentu arah dan suka menabur fitnah!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons