March 17, 2018
You can use WP menu builder to build menus

Ust Dusuki Abdul Rani seorang ustaz terkenal kuat membohong. Walaupun di dalam masjid pun dia tergamak secara terang-terangan berbohong dan memfitnah. 

 1) Ust Dusuki kata Lim Guan Eng cakap besar…

Sebenarnya Lim Guan Eng mengkritik pentadbiran Kelantan kerana melihat tiada langkah diambil bagi menyelesaikan masalah banjir besar yang melanda negeri itu saban tahun.

Sehingga kini masih ada mangsa banjir 2014 yang belum dapat rumah dan terpaksa tinggal dalam khemah.

Dia suruh kerajaan PAS Kelantan selesaikan segera masalah banjir besar yang melanda negeri itu selepas TMB Kelantan, Mohd Amar Nik Abdullah memberi amaran supaya beliau menjaga mulut dan negeri Pulau Pinang.

 Lim Guan Eng kata pembalakan dan pencerobohan hutan menjadi punca banjir di Kelantan.~ sumber 


 2) Ust Dusuki kata LGE sombong elak jumpa MB Kelantan

keluar ikut pintu lain masa MB Kelantan tunggu untuk sambut dia di airport.

Ada nettizen mendakwa LGE datang ke Kelantan melalui Jeli terus ke K.Krai. Allahu wa’lam.

3) Ust Dusuki kata tiada kematian semasa banjir di Kelantan.

Hal sebenarnya mengikut laporan di sini, seramai 10 orang dilaporkan mati lemas akibat banjir di negeri Kelantan.

Beliau turut menyatakan terdapat 2 termasuk seorang kanak-kanak berusia 1 tahun 8 bulan di Kampung Kuala Sepertang masih hilang dihanyut arus banjir.

 Jumlah yang mati lemas itu 3 mangsa di Kota Baru, 3 mangsa di Tumpat dan 4 mangsa di Pasir Mas.

4) Ust Dusuki kata Pulau Pinang banjir sebab menganjurkan Oktoberfest.Walhal yang sebenarnya Oktoberfest turut diadakan di beberapa lokasi dinegeri-negeri lain selain Pulau Pinang.

Pesta Oktoberfest ini merupakan acara tahunan anjuran Kem. Pelancongan sebagai tarikan kepada pelancong bukan Islam sebagai yang telah diakui sendiri oleh Ketua Menteri Melaka, Harun Idris.

Di Ibunegara Oktoberfest dianjurkan oleh MCA.

Dia mencemuh LGE kerana menangis minta bantuan… padahalnya itulah sifat mulia dan rasa responsif seorang Ketua Menteri terhadap mala petaka yang menimpa negeri dan rakyat jelatanya. Pukul 3.30 pagi buta LGE berada dilapanagan dan menalipon TPM minta bantuan.

Tidak seperti MB Kelantan Ahmad Yakob yang langsung tidak keluar rumah sewaktu banjir sedang berlaku…

Cubalah bayangkan… MB sendiri boleh terperangkap dalam rumah sendiri dan tidak ada sesiapa yang nak bantu dia… mana Unit Amal? Kah!Kah! Kah!

Kalaulah MB sendiri pun terbiar macam ini keadaannya, bagaimanalah pula menguruskan hal rakyat biasa dalam keadaan cemas oleh banjir? Bila LGE kata pengurusan banjir lemah, marah pula!

Ada pun berlakunya banjir besar di Pulau Pinang hari ini adalah disebabkan oleh jumlah taburan hujan lebat yang luar biasa tinggi dan menyeluruh di seluruh negeri itu ditambah dengan keadaan air pasang. Baca lagi di sini

Jika Kerajaan Persekutuan menunaikan kewajipan untuk menangani masalah banjir di Negeri Pulau Pinang sebagaimana peruntukan yang asal, projek-projek penebatan banjir tentu dapat dilaksanakan dan banyak kawasan hotspot dapat dibebaskan daripada masalah banjir kilat.

Untuk makluman semua Ust Dusuki ini bukan kali ini saja berbohong. Dulu pernah kecuh bila dia mendakwa tentang Suatu cerita pelik.
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons