March 24, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Kepemimpinan PPBM didakwa sengaja menangguhkan Mesyuarat Agung Tahunan parti supaya dapat mengekalkan kroni dalam jawatan tertinggi parti sehingga Pilihan Raya Umum akan datang.

Bekas Exco Armada, Mohamad Taufik Abas, berkata mengikut Akta Pertubuhan 1967 dan Peraturan-Peraturan Pertubuhan 1984, parti itu sepatutnya mengadakan mesyuarat agung tahunan selewat-lewatnya 9 September lepas.

“Penangguhan ini seolah-olah membuli ahli akar umbi supaya tidak dapat memilih sendiri calon yang mereka rasa layak mengisi jawatan dalam parti.

“Justeru, saya selaku ahli parti yang sah mendesak pihak Pendaftar Pertubuhan (RoS) mengambil tindakan secepat mungkin bagi membela nasib ahli parti yang ditindas kepemimpinan autokratik sebegini,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Malah Mohamad Taufik juga turut mendesak agar RoS bertindak dengan lebih cepat dan tegas kerana sudah terlalu banyak aduan rasmi dibuat berhubung isu status sayap pemuda parti itu.

Namun katanya, sehingga hari ini, pihaknya masih belum mendapat sebarang makluman berkaitan dengan tindakan yang bakal diambil dan dilaksanakan oleh pihak RoS berhubung isu itu.

“Timbul khabar angin mengatakan ada beberapa pihak sudah berunding di belakang tabir untuk menutup kes ini. 

“Jika ini benar, saya melihat RoS sebagai tidak serius dan takut mengambil tindakan terhadap PPBM dan pemimpin-pemimpin parti yang terbabit dalam penipuan dan penindasan kepada ahli partinya sendiri,” katanya.

Pada 19 Oktober lalu, Mohamad Taufik bersama dua bekas EXCO Armada, Muhammad Syazwan Ahmad Zainal dan Wahazir Wahabi membuat aduan rasmi berkenaan penipuan dan penggunaan nama Armada yang tidak sah mengikut perlembagaan rasmi parti.
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons