March 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Selepas 64 jam dilancarkan, kutipan derma derma Tabung Bencana Taufan dan Banjir Pulau Pinang yang telah diterima sebanyak RM5,132,320.87 setakat jam 10 pagi, 08/11/2017. Setinggi penghargaan dan terima kasih kepada penderma yang menyumbang dan terus memberi kepercayaan kepada DAP Pulau Pinang bagi mengutip derma kesan daripada bencana ini. Kutipan derma akan diteruskan sehingga 15/11/2017.

Pada bulan Jun 2015. DAP telah mengadakan majlis makan malam amal untuk mengutip dana untuk terus membina rumah baru mangsa banjir di Kelantan. Naib Pengerusi DAP, Teresa Kok Suh Sim berkata, sebanyak RM3.2 juta diperlukan bagi membina 40 rumah dengan pelbagai kemudahan yang sesuai untuk penduduk di Guchil, Kuala Krai. Tiket makan malam itu dijual pada harga RM200 setiap seorang atau RM2,000 untuk satu meja.

Menurut Teresa, fasa pertama projek adalah mengumpul RM2 juta untuk membangunkan 40 buah rumah dengan setiap unit dianggarkan bernilai RM50,000. Difahamkan baki RM1.2 juta lagi diperlukan untuk membina kemudahan lain di kawasan petempatan berkenaan seperti dewan orang ramai, taman permainan kanak-kanak dan projek ternakan ikan aquaponik.

Kita percaya dan yakin 40 buah rumah dengan fasilitas yang dijanjikan telah dibina oleh DAP di di Kampung Sungai Mas, Guchil, Kuala Krai. Kelantan bukan? Mustahil DAP telah menipu Rakyat Kelantan dengan sanggup mengadakan kutipan derma atas nama Mangsa Banjir Kelantan bukan?Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons