March 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Timbalan Pengarah Khidmat Malaysia yang juga AJK PAS Pusat, Dr Azman Ibrahim mengecam Rejim DAPigs Pulau Pinang yang gagal dan lembap menguruskan situasi banjir dengan baik.

Malah dia juga mendakwa, Rejim DAPigs Pulau Pinang tidak menghulurkan bantuan untuk mangsa-mangsa banjir membersihkan rumah mereka yang ditenggelami akibat banjir besar baru – baru ini.

“Lumpur pula agak tebal. Di luar kemampuan mangsa untuk menguruskan sendiri operasi pembersihan disebabkan ketiadaan peralatan seperti water jet,” ujarnya.

“Tak ada sebarang agensi kerajaan yang mari tanya khabar untuk bantu kami.” Inilah antara keluhan mereka.

“Bukan kerja kita nak memanaskan lagi suasana. Kerana itu Khidmat Malaysia telah membuat kerahan mobilisasi ke seluruh negara agar petugas Khidmat Malaysia negeri-negeri menghantar segera tenaga bantu dan peralatan segera bagi operasi pembersihan dan pemulihan,” katanya.

Tindakan Rejim DAPigs pimpinan Guan Eng yang lembap ini menunjukkan mereka seolah – olah melepaskan tangan tanpa mempedulikan nasib rakyat yang memerlukan bantuan daripada mereka.

Jika ini pun DAPigs Pulau Pinang tidak mampu memberikan bantuan kepada rakyat yang ketika ini sedang ditimpa musibah dan mengalami kesusahan, bagaimana mungkin diorang boleh bermimpi – mimpi untuk merampas kuasa serta mentadbir negara kelak!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons