February 24, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Saya dapati banyak pihak khususnya pembangkang yang memanipulasikan gambar DS Mahadzir Khalid Menteri Pendidikan Malaysia seakan-akan terlalu mulia dan suci ketika melawat mangsa banjir di sebuah sekolah di Pulau Pinang.

Gambar berkenaan sengaja ditunjukkan seolah-olah pihak sekolah terpaksa meletak meja untuk menjadikan jambatan untuk dia masuk ke kawasan sekolah.

Dengan manipulasi tersebut, maka ramai memberi komentar dengan kata kata sinis terhadap beliau.

Namun apa yang orang ramai tidak tahu ialah, meja-meja itu memang disusun untuk memudahkan pelajar dan petugas serta mangsa banjir yang datang menggunakan lori bomba untuk masuk ke dewan sekolah.

Apabila menteri pendidikan datang dan menggunakan laluan tersebut ia menjadi satu bualan hangat kononnya Dato Seri Mahadzhir Khalid begitu suci hingga tidak sanggup nak meranduk air seperti rakyat marhaen.

Kita mungkin mempunyai mungkin pandangan politik yang berbeza, namun membuat fitnah merupakan satu perbuatan yang sangat jelek. Marilah kita berbaik sangka lebih lebih lagi pada perkara yang jelas kebenarannya.

Jangan terlampau mudah terpedaya dengan propaganda serta dakyah yang dimainkan oleh pihak2 terbabit untuk menjatuhkan imej pemimpin kerajaan. Ini menunjukkan betapa rapuhnya kepercayaan dan keyakinan kita terhadap pemimpin. Wallahualam.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons