February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menus


KEMAMAN 13 Nov. – Kerajaan negeri meneruskan tradisi tahunan pemberian  Dana Khas Deepavali yang membawa lebih kemeriahan sambutan perayaan itu termasuk bagi kalangan 140 keluarga penganut Hindu di daerah ini.

Setiap keluarga menerima antara RM300 hingga RM400 di samping hamper yang disampaikan oleh Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman dalam majlis di Sekolah Kebangsaan Lembah Jabor di sini petang ini.

Pemberian dikhususkan kepada kalangan keluarga miskin, di samping warga emas, ibu tunggal serta orang kurang upaya dengan peruntukan keseluruhan sebanyak RM52,400.

Yang turut hadhir, Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Air Putih, Wan Abdul Hakim Wan Mokhtar; Pengerusi MIC negeri, Dr. Dayal Krishnan dan bekas penyandang Suppiah Ramasamy ; Setiausaha, Dr. Mangaleswaran Annamalai dan Ketua MIC bahagian, Siva Kumar Sri Reman.

“Saya berharap peruntukan ini sedikit sebanyak dapat meringankan bebaan kos dalam menyambut perayaan ini. Semoga dapat menyambut perayaan ini dengan penuh cahaya kegembiraan,”ujar Ahmad Razif. – UTUSAN ONLINESource link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons