February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menus


 Tahukah anda bahawa ribuan sukarelawan PAS dengan membawa aset masing-masing – Jentolak, waterjet dan lain-lain telah datang membantu mangsa banjir Pulau Pinang baru-baru ini?

Tentu ramai yang tercengang bukan? Berita ini tidak dilaporkan oleh mana-mana media, walaupun oleh akhbar resmi Pas, Harakah.

Berita ini hanya ditulis oleh seorang walaun yang telah dikongsikan oleh  walaun lain yang bernama Nan Eshroq.

Amboi, bukan main gebong walaun tu tulis tentang bantuan Pas kepada mangsa banjir Pulau Pinang. Kalau babi yang dengar pun tentu babi tu pun terkentut besar dan terus terburai mati serta merta!

 Walaun tu dengan sombongnya mendakwa :

“Orang tercengang setiap kali bencana seperti di P.Pinang, PAS boleh mengorganisasikan ribuan sukarelawan yg membawa aset masing masing, kenderaan ringan dan berat, jentolak, waterjet, genset, dapur secara percuma. Bantuan makanan yang mencurah curah. Semua percuma.”

Ribuan sukarelawan Pas dan jentolak ….

Memanglah orang tercengang sebab tak ada siapa yang nampak sukarelawan Pas yang beribu-ribu itu… Apatah lagi nak tengok adanya jentolak, makanan mencurah-curah…

Ribuan sukarelawan Pas bersama genset, waterjet…

Kalau benar ribuan sukarelawan Pas yg telah didatangkan ke Pulau Pinang, tolong habaq mai berapa ratus waterjet, genset yang telah Pas bawa bersama?

Itu pun ada hati pula nak memimpin negara dengan berkata :

” Bayangkan jika PAS yang memimpin negara. Menukar seluruh sikap rakyat yang penuh ciri individualistik, nafsi nafsi….”

Hoi mangkok! Orang boleh lihat apa yang Pas telah lakukan di Kelantan. 

Pas gagal mengurus bencana banjir 2014. Mangsa-mangsa banjir masih ramai yang terabai nasibnya dan tidak terbela. Ada hati pula nak perintah negara??

Saya harap sukarelawan Pas yang dikatakan ribuan itu, tolonglah hantarkan ke Kelantan kerana mangsa-mangsa banjir Kuning dulu tu masih memerlukan bantuan.

Ya, mangsa-mangsa banjir Kelantan tu memang tercencengang-cengang dengan mulut yang besar melihatkan dengan kehairanan kerana ribuan sukarelawan Pas pergi beri bantuan mangsa banjir Pulau Pinang, tapi tidak di Kelantan!

Tak payahlah nak mohong. LGE walau pun tidak mengikuti kumpulan usrah Pas tapi dia lebih bijak dalam menguruskan kerja-kerja pasca banjir berbanding lain-lain MB di negeri lain.

Berikut print screen status walaun yang saya maksudkan :Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons