February 24, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Rakyat Selangor benar-benar diperlembukan oleh Menteri Besar dan kepimpinan Negeri Selangor!!!

Bayangkanlah, tidak lama dahulu, Menteri Besar Selangor, Azmin Ali dengan megahnya berkata, Kerajaan Negeri Selangor di bawah kepimpinannya sedang membina rumah mampu milik di bawah Program Rumah Selangorku di Semenyih. (RUJUK SINI)

Malahan pada 7 November lalu, syarikat pemaju hartanah EcoWorld yang ‘dihadiahkan’ banyak tanah di Selangor, termasuklah tanah milik persendirian seperti di Mukim Ijok, dengan bangganya mengumumkan kononnya Rumah Selangorku jenis A yang berharga RM42,000 seunit mendapat sambutan luar biasa biarpun pendaftaran baru dibuka pada 29 Oktober lalu. (RUJUK SINI)

Kononnya Kerajaan Negeri Selangor telah memperkenalkan inisiatif rumah mampu milik, Rumah Selangorku khususnya untuk rakyat Selangor semenjak 2015 sekalipun belum sebuah rumah Selangorku pun diwujudkan. Projek berkenaan dikendalikan oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) melibatkan geran sebanyak RM100 juta menggunakan wang rezab negeri.

Rumah tak ada, duit rakyat sudah selesai!

Yang dijanjikan ialah, Rumah Selangorku boleh didapati bermula dari RM42,000 sehingga RM250,000. Dengan memperlekehkan rumah PR1MA dan PPA1M yang dikatakan melebihi RM300,000 Azmin Ali bercakap besar kononnya komitmen Kerajaan Selangor lebih terbukti semenjak dahulu.

Namun, komitmen tersebut sekadar satu propaganda murahan. Rumah Selangorku TIDAK WUJUD!

Atau dalam bahasa yang lebih mudah, AZMIN ALI KAKI KENCING!

Itulah yang berlaku dan dibuktikan apabila pembohongan Azmin Ali kononnya Kerajaan Negeri Selangor telah dan sedang membina rumah mampu milik di bawah Program Rumah Selangorku di Semenyih. Pembohongan itu lebih ketara apabila Exco Perumahan Selangor, Iskandar Samad turut sama berkata, projek itu sudah siap dan hanya menunggu penyerahan kunci.

Hakikatnya, perumahan yang dibina di atas tapak kononnya Program Rumah Selangorku itu adalah projek perumahan mewah berharga lebih RM400,000 yang dibina oleh kroni Azmin.

Tiada rasa bersalah, dan tiada rasa malu untuk pembohongan terang-terangan sebegitu. Sebabnya, budaya berbohong sudah mendarah daging dalam setiap diri pemimpin Pakatan.

Perhatikan sahaja bagaimana dia menipu tentang ambialih Syarikat Air SPLASH yang sehingga ke hari ini tertanggung. Dari RM250 juta menjadi RM2.5 bilion, isu berkenaan tidak selesai dan rakyat Selangor berhadapan dengan ancaman keputusan bekalan air walaupun semasa musim hujan!

Perhatikan juga bagaimana dalam Bajet 2018, Azmin Ali menipu kononnya bajet Negeri Selangor lebih baik dari Persekutuan kerana lebih banyak peruntukan untuk pembangunan. Padahal dia menipu dengan memindahkan peruntukan program-program sosial di bawah bajet pembangunan.

Lebih ketara perhatikan juga bagaimana dia langsung tidak rasa bersalah apabila mengumumkan bonus 3 bulan gaji dengan 2 bulan gaji telah pun dibayar pada Aidil Fitri lalu dalam Bajet 2018. Dan kini, ‘baki’ sebulan itu pun akan ditangguhkan kerana kononnya, wang tersebut akan disalurkan kepada Pulau Pinang sebagai bantuan banjir.

Tak habis-habis menipu!!!Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons