February 25, 2018
You can use WP menu builder to build menus


GOPENG – Satu orang terbunuh dan 13 yang lain cedera dalam kemalangan tiga kenderaan di Lebuhraya Utara-Selatan Malaysia berhampiran Gopeng, Perak, pada Rabu (6 Dis).

 Menurut The Star, seorang jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata bas dua tingkat dipercayai merempuh bahagian belakang sebuah treler yang mengangkut kertas.

 Bas itu juga dilanggar dari bahagian belakang apabila sebuah lori kontena yang bergerak di belakangnya tidak dapat dihentikan pada waktunya.

Antara mangsa ialah 12 penumpang bas ekspres, yang dipercayai telah melakukan perjalanan dari Singapura ke Ipoh, kata ketua operasi dari Jabatan Bomba dan Penyelamat Simpang Pulai S. Ganeson, lapor agensi berita nasional Bernama.

 Jurucakap yang dipetik oleh The Star berkata: “Para penyelamat yang tiba di tempat kejadian setelah menerima panggilan kecemasan pada kira-kira 5.40 pagi pada Rabu mendapati tiga lelaki dan sembilan penumpang wanita masih dalam bas dengan kecederaan serius.

 “Pemandu bas berjaya menarik diri dari bangkai kapal,” katanya.

 Menurut harian Cina Lianhe Zaobao, mereka yang cedera dibawa ke hospital tetapi salah seorang daripada mereka meninggal dunia kemudian.~ SUMBERSource link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons