March 19, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Ketika Pakatan Harapan umumkan Tun Dr Mahathir sebagai cadangan PM jika ereka menang, PPBM Langkawi yang mana dia merupakan Ketua Penaja bergolak.

Timbul desas desus skandal hubungan sulit dalam PPBM antara janda dan suami orang dan juga kes pecah amanah wang parti.

Pergolakkan ini berkait rapat dengan seorang pentaksub Mahathir iaitu Bendahari Penaja PPBM Langkawi, Puan Nurshaffila Fauzi.

Sejak mula Bgian Penaja PPBM Langkawi di tubuh, akaun Bahagian yang menerima sumbangan dari Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya tidak disediakan langsung oleh Bendahari.

Exco Bahagian mula timbulkan isu ini dalam mesyuarat exco pada November 8hb bulan lepas.

Ketika itu, mesyuarat dipengerusikan oleh Timbalan Ketua Bahagian, Shukor Bahari.

Sejak Bahagian ditubuhkan, Mahathir yang merupakan Ketua Bahagian Penaja yang merangkap Pengerusi PPBM Malaysia, tidak pernah ambil peduli untuk pengerusikan mesyuarat dan hanya serahkan bulat-bulat kepada Shukor.

Mahathir tidak ambil kisah Bahagian Langkawi hingga menurut sumber, Armada Langkawi ada memberitahu Dato Mukhriz bahawa PPBM tidak boleh tanding kerana jentera tidak boleh disusun.

Jika Mahathir tanding di Langkawi, ia hanya memalukan dan boleh menjadi.faktor tertumpasnya Mahathir.

Ada sumber  memberitahu Mukhriz ada kata ayahnya tidak akan bertanding di Langkawi. Ini membuat penganalisa politik telur suku masak, ramalan Wan Ji dari IDEAS bahawa Mahathir akan tanding di Langkawi.agak lucu dan badut:

‘Mahathir the best man to take on Najib in GE14’
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/12/06/mahathir-the-best-man-to-take-on-najib-in-ge14/

Kononnya gandingan si tua 92 tahun dan isteri mangsanya yang dipenjarakan akan menarik penyokong masing-masing untuk mengalahkan UMNO.

Kalau diikut cakap penganalisa politik telor suku masak ini, boleh telongkop Mahathir bertandingsitu  dan mampus orang tua ni nak jaga kawasan Langkawi.

Menurut kisahnya, sebaik Bendaharai siap dan serahkan akaun pada exco pada November 28hb, dia telah serahkan sekali surat perletakkan jawatan.

Shukor Timbalan Ketua Bahagian terus sedia saja perletakkan jawatan tanpa laporan penyata akaun itu dibincang di mesyuarat exco dan Bendahri hadhir untuk jelaskan sebarang pertanyaan. Ahli exco tidak berpuashati dengan penyata akaun yang disiapkan cara tangkap muat.

Malah mereka mula rasai  Nurshaffila dan Shukor telah melakukan pecah amanah. Nurshaffila bekerja di jeti Langkawi yang terima bot dari Satun Thailand tetapi dia dilihat agak mewah gaya hidup janda dua kali bercerai beranak dua untuk pekerjaannya.

Seorang pemimpin PPBM Kedah dan bekas Setiausaha Politik Mukhriz, Dato Azimi Daim ketika menyandang jawatan MB Kedah yang dilihat sering datang untuk melawat Langkawi.

Azimi dijangka tanding di Kulim Bandar Baharu dan ada ura-ura dia bakal jadi MB Kedah sebelum Dato Amiruddin Hamzah meninggalkan PAS untuk sertai PPBM:

http://www.kedahnews.com/2017/02/azimi-daim-dijangka-calon-ppbm-parlimen.html

http://www.kedahnews.com/2017/02/azimi-daim-dijangka-bakal-calon-mb-kedah.html 

Tetapi prospek Azimi untuk menang belum meyakinkan:

http://utaranews.com/2017/07/hanya-3000-orang-saja-datang-ke-rumah-terbuka-ppbm-di-kulim.html/ 

Azimi datang ke Langkawi bukan untuk meihat prospek tanding di Langkawi. Ketika itu Akramsyah Sanusi pun ada cita-cita tetapi akhirnya melupakan hasrat kerana tiada sokongan ak.

Telah jadi buah mulut bahawa Azimi sering menyambil untuk bertemu Nurshaffila hingga timbul ibit rasa cinta. Kini sudah kedengaran desas desus Nurshaffila sendiri sudah sedia menjadi isteri ke dua Azimi.

Eloklah, jika benar. Bina masjid kedua. Buat Nurshaffila masjid ke tiga yang dia cuba bina. Cuma mana-mana isteri pertama tak mungkin mahu berkongsi kasih.

Namun, hubungan ini menambahkan curiga exco PPBM bahawa Nurshaffila telah “terpakai” duit parti untuk selalu bermadu kasih secara sembunyi-sembunyi di Alor Setar dan lain-lain tempat rahsia.

Ketika pergolakkan ini, Mahathir terus lena dan ini satu lagi strategi untuk tutup kenyanyukkannya dengan menuduh Dato Mat Bashah pula yang lena.

Dia langsung tidak ambil kisah masalah ini hingga keadaan dah jadi parah. Mungkin ad akebnaran maklumat sumber bahawa dia tidak minat nak tanding di Langkawi.

Baru-baru ni pada November 17, Mahathir melawat Resort Tok Senik ala kampong yang dipunyai Tan Sri Abu “Juling” Sahid an satu tempat yang dia sering tidor bila di Langkawi.

Diatur untuk Mahathr bertemu ahli PPBM tetapi ….

 ………. 25 orang saja yang datang untuk sembang-sembang santai!

Trend berkurangan orang untuk datang ke ceramah Mahathir telah melarat dari Alor Setar ke Langkawi. Itu yang akhirnya Mahathir terpaksa pura-pura sakit untuk batalkan rancangan untuk bercakap di Pendang dan Ipoh.

Jika ini berterusan, penganalisa telor suku masak akan terkejut melihat mahathir kecundang. Mereka dalam penafian bahawa imej Mahathir telah buruk dengan pelagai hipokrasi, korupsi dan aksi mencuri Mahathir.

Entahlah kenapa pentaksub masih tidak nampak ahaw dia adalah Ketua Perompak dan banyak tanah di Langkawi dirompak dia oleh kroni dan proksi dari orang-orang kampong.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons