February 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Itu persoalan yang dibangkitkan oleh seorang sahabat sewaktu membaca kenyataan yang dikeluarkan menerusi laman media baru – baru ini. Nampak gayanya, persoalan dia tu ada logiknya juga.

Kalau betul Si Azmin Ali tu layak untuk menjadi Perdana Menteri mewakili Pakatan Haprak, kenapa nama dia tidak menjadi pilihan utama berbanding Tun Mahathir sebelum ini?

Bahkan, kata sahabat itu, nama Si Azmin itu juga tidak timbul sebagai Timbalan Perdana Menteri. Sebaliknya, nama Wan Azizah yang dianggap ‘Tunggul Kayu’ tu pula yang disebut – sebut.

Menurut laporan yang disiarkan melalui laman media tersebut, kelayakan Si Azmin Ali dibuat berdasarkan kepada ‘Kejayaan’ yang dicapai selama dia menjadi Menteri Besar Selangor.

“Pentadbiran cemerlang Kerajaan Selangor di bawah pimpinan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menjadi penanda aras bahawa Ahli Parlimen Gombak yang juga Adun Bukit Antarabangsa itu mampu menggalas kepimpinan negara.” lapor media tersebut.

Malah menurut kata salah seorang pemimpin Pakatan Haprak melalui laporan yang sama mendakwa dia berpuas hati dengan bantuan – bantuan yang diberikan oleh Rejim Pakatan pimpinan Azmin.

Apa yang jelas, nampak sangat kenyataan yang dibuat oleh pemimpin Pakatan Haprak Selangor tu hanya sekadar nak mengampu bontot Si Azmin Ali tu sahaja tanpa berselindung.

Hakikatnya, pemimpin Pakatan Selangor tu seolah – olah sengaja melupakan bahawa semua bantuan yang “diberikan” oleh Si Azmin Ali tu hanya merupakan ‘Bantuan Warisan’ yang diperolehi.

Pemimpin Pakatan Haprak tu lupa bahawa Si Azmin Ali tu hanya mewarisi bantuan – bantuan tersebut dari pemimpin terdahulu yang telah berjaya dicantas dan disingkirkan sebelum ini.

Sebaliknya, kejayaan yang dicapai oleh Si Azmin Ali tu hanya penyelewengan kuasa yang didedahkan kepada umum, termasuk yang melibatkan kroni serta kaum keluarganya sendiri. Kot itu pun dianggap sebagai kelayakan untuk jadi PM Pakatan, tak tau la nak kata apa!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons