February 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Kalau dibaca pengakuan yang dikeluarkan oleh Presiden PAS ini, ianya secara tidak lansung memberikan gambaran seolah – olah pemimpin parti itu sengaja menyingkap kainnya sendiri.

Setelah sekian lama dikhabarkan secara terbuka melalui pendedahan media, baru hari ini PAS sedar yang mereka telah diperdaya oleh puak Pakatan yang terdiri daripada parti DAPigs dan PKR tu?

Presiden PAS berkata, Pakatan akhirnya berkubur pada tahun 2015 kerana parti dalam gabungan pembangkang itu hendak meminggirkan dan menggugurkan agenda Islam yang dibawa oleh PAS.

“PR ditubuhkan dan akhirnya terkubur apabila hendak dipinggirkan cita-cita Islam dan wujudnya usaha mahu mengugurkannya kerana agenda politik mengatasi kepentingan Islam.

“PAS (ketika itu) juga menolak segala usaha meminggirkan kuasa umat Islam daripada persada politik Malaysia di atas konsep Malaysian Malaysia,” kata Abdul Hadi dalam satu kenyataan media hari ini.

DAPigs dan PKR telah membubarkan Pakatan sebelum ini bagi menyingkirkan PAS kerana setelah parti itu enggan berkompromi dalam beberapa isu akidah yang boleh mengurangkan sokongan bukan Islam.

DAPigs dan PKR kemudian menubuhkan gabungan baru dikenali sebagai Pakatan Haprak yang turut disertai PAN yang bertujuan menggantikan PAS sebagai sebuah parti Islam baharu.

Pakatan seterusnya berjaya memujuk Tun Mahathir agar menyertai mereka untuk dipergunakan bagi menghasut orang Melayu supaya memberi sokongan kepada parti pembangkang.

Pokok pangkalnya, PAS sudah terlambat untuk menyedari bahawa mereka telah diperdaya oleh DAPigs dan PKR yang hanya sekadar mahu menjaga kepentingan Politik peribadi mereka sendiri sedangkan perkara itu sudah menjadi satu rahsia umum!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons