February 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus Polis Soal Tun M Lima Kali Adalah Gangguan – Peguam 


 Pihak berkuasa perlu membuat tuduhan keatas Tun Dr Mahathir Mohamad jika dia melakukan kesalahan, kata peguamnya ketika merujuk tindakan polis kini menyoal bekas perdana menteri sebanyak lima kali.

 Sekumpulan enam pegawai polis mengambil kenyataan Dr Mahathir di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini hari ini, kali ini untuk menyiasat kenyataannya yang menyebut masyarakat “bajak laut” masyarakat Bugis.

 “Jika mereka ingin mengenakan tuduhan, buatlah tuduhan. Jangan buang masa orang tua itu. Ini adalah kali kelima polis mengambil kenyataan daripadanya. Jangan buat drama,” kata peguam Haniff Kathri kepada wartawan selepas Dr Mahathir memberikan kenyataannya.

 Dr Mahathir dipercayai disoalsiasat atas dakwaan kesalahan di bawah Akta Hasutan, Kanun Keseksaan dan Akta Multimedia selepas laporan yang dibuat terhadapnya.

 Ketika ditanya apa maklumat yang diberikan ketika ditanyai, Haniff berkata pengerusi Pakatan Harapan itu memberitahu penyiasat bahawa dia akan memberikan semua maklumat yang diperlukan di mahkamah.

 Beliau menambah bahawa Dr Mahathir juga menjelaskan sebelum ini bahawa beliau tidak merujuk kepada seluruh masyarakat Bugis dengan kenyataan didakwa menghina itu, tetapi hanya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 

 Bekas perdana menteri itu membuat kenyataan yang menyinggung perasaan semasa perhimpunan Pakatan Harapan di Petaling Jaya pada 14 Oktober. ~ sumberSource link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons