February 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus
Inilah politik tiada prinsip , dulu cakap lain sekarang cakap lain  bila tidur sebantal.


Yang jadi mangsa orang macam anda menjadi bahan mainan politikus seperti mereka ini . 


Apa yang Mahathir tak kata kepada Anwar sewaktu dipecat dulu dalam isu tidak bermoral ini .  Tapi hari ini beliau pulak yang lantang desak Anwar dibebaskan yang ditahan kerana kes jenayah. 

KUALA LUMPUR 14 Dis. – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad digesa supaya menghormati keputusan mahkamah membabitkan kesalahan liwat Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim
Bekas pembantu peribadi Anwar, Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang merupakan mangsa dalam kes liwat tersebut berkata, beliau kesal apabila Dr. Mahathir memilih untuk mempolitikkan kes jenayah yang telah diputuskan hukumannya oleh mahkamah.“Sebagai bekas Perdana Menteri, Dr. Mahathir patut lebih tahu, saya adalah mangsa sebenar tindakan jenayah Anwar.


“Pada Oktober 2014, ketika saya bersama isteri dan anak yang baru lahir melawatnya di Yayasan Perdana, Dr. Mahathir telah menyatakan simpatinya terhadap saya sebagai mangsa,” katanya menerusi laman Facebook hari ini

Semalam, Dr. Mahathir menggesa agar Anwar segera dibebaskan dari penjara.

Pengerusi Pakatan Harapan itu membuat gesaan tersebut menerusi satu kenyataan bersama dengan peguam hak asasi manusia dari Amerika Syarikat, Kimberly Motley.

Dr. Mahathir dan Motley meng­anggap Anwar sebagai tahanan politik dan perlu dibebaskan segera.

Mohd. Saiful berkata, kuasa dan cita-cita telah membutakan Dr. Mahathir daripada fakta kes jenayah.

“Betapa mudah seseorang dapat melupakan prinsip dan makna keadilan kerana melayani tujuan politik terdesak.

“Memang benar dalam politik tidak ada kawan tetap atau musuh, hanya minat. Sayang­nya, minat itu membawa kepada khid­mat yang lebih buruk dan kemaruk kuasa,” ujarnya.
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons