February 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Selepas ADUN PKR dihalang daripada mengurus bantuan RM700 kepada mangsa banjir di negeri ini, Rejim DAPigs Pulau Pinang melarang pula wakil rakyatnya sendiri daripada berbuat demikian.

Kali ini ADUN DAPigs Tanjung Bungah pula menjadi mangsa dan tanggungjawab untuk berbakti kepada penduduk di kawasan yang diwakilinya itu digantikan oleh Ahli Parlimen Bukit Bendera

Perkara itu disahkan sendiri Yee Cheu yang sebelum ini dikenali sebagai `pemberontak’ dalam Rejim DAPigs Pulau Pinang kerana sering mengkritik dasar serta polisi Rejim pimpinan Guan Eng.

Yee Cheu merupakan wakil rakyat kedua selepas ADUN PKR Kebun Bunga yang dilarang menguruskan bantuan banjir sebanyak RM700 kepada penduduk seperti yang diumumkan Rejim DAPigs sebelum ini.

Antara lain, Rejim DAPigs mendakwa keputusan itu dibuat berdasarkan kenyataan Yee Cheu yang secara terbuka mahu meninggalkan DAPigs dan bertanding menentang parti itu dalam PRU yang akan datang.

Kata mereka, Yee Cheu juga kerap kali sukar dihubungi selain sering tidak hadir dalam program yang anjuran Rejim DAPigs Negeri yang melibatkan penduduk di kawasan yang diwakilinya.

Sebelum ini, Rejim DAPigs Pulau Pinang dikritik banyak pihak ekoran keputusan menghalang ADUN PKR menguruskan bantuan tersebut atas alasan prestasi sebagai wakil rakyat itu tidak memuaskan.

Tindakan itu turut mencetuskan rasa tidak puas hati dikalangan pemimpin PKR yang menyifatkan Rejim DAPigs Pulau Pinang seolah – olah menafikan demokrasi dan mandat rakyat yang telah memilih pemimpin parti itu sebagai wakil mereka.
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons