February 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Heh! Kalau bercakap bukan main lagi. Kalau sebelum ini, sibuk sangat dia nak bertanding di Parlimen Pekan. Tapi malangnya, orang di Pekan sendiri tak hinggin Si Azmin Ali tu bertanding.

Bukan sebab Si Azmin Ali tu tak layak. Sebaliknya, orang Pekan tak nak seorang pemimpin yang hanya pandai main wayang ‘Terjun Longkang’ tapi tak tau macam mana nak selesaikan masalah.

Tapi dasar orang yang tak sedar diri dan tidak mempunyai kemaluan macam Si Azmin ni bukannya peduli semua benda tu. Maka sebab itu dia lupa akan kebodohan yang ditonjolkan sebelum ini.

Dan atas sebab itu dia keluarkan kenyataan menyindir Datuk Jamal Yunos sebagai ‘Orang Pakai Tuala’ yang berhasrat nak bertanding di kerusi DUN Bukit Antarabangsa dalam PRU akan datang.

Azmin dalam kenyataannya mendakwa, penawaran diri yang dibuat oleh Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar itu terpulang kepada kebijaksanaan pengundi – pengundi di DUN tersebut.

“Maka datanglah seorang pemuda yang pakai tuala nak lawan saya di Bukit Antarabangsa. Silakan. Kalau tuan, puan dari Bukit Antarabangsa inginkan menteri besar yang pakai tuala, pilihlah dia. Kalau tuan, puan nak menteri besar yang pakai tuala dan berus gigi di telinga, pilihlah dia.

“Tetapi kalau tuan-tuan nak seorang wakil rakyat yang bekerja kuat dan mempertahankan maruah dan mengangkat darjat rakyat negeri Selangor, maka pertahankan kerajaan negeri Selangor yang ada pada hari ini,” katanya.

Ironikkan? Dengan orang yang pakai tuala pun Si Azmin Ali tu boleh terasa tercabar ke? Baru orang tawar diri, dia dah menggelupor tak tentu arah membuat dakwaan yang bukan – bukan?

Dari satu sudut, kenyataan Si Azmin Ali tu membuktikan bahawa dia takut dengan bayang – bayang dia sendiri. Maka sebab itu dia mula menggelupor biawak tak tentu arah bila ada orang pakai tuala nak mencabar dia secara terbuka!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons