February 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Sejak semalam laman sosial dipenuhi dengan isu Kementerian Pelancongan & Kebudayaan Malaysia (KPK) yang telah mengumumkan pelaksanaan Sistem Pengurusan Maklumat Pemantauan Bersepadu Integrated Manasik Monitoring System (IMAMS) pada 15/12/2017.

Susulan itu, pelbagai reaksi telah diterima oleh KPK terhadap inisiatif tersebut. Dua oerkara pokok yang diperdwbatkan adalah orang bukan Islam menerajui IMAMS dan ckai GST dikenakan ke atas carian IMAMS dan Takaful yang diambil.

Apabila Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak secara peribadi turut memuat naik status dari kaman sosial Twitter dari Bahrain bahawa beliau memang sama sekali tidak setuju, maka oastinya ada sesuatu yang tidak kena. 

Ini boleh dianggap suatu teguran yang keras secara terbuka. Mungkin Menteri KPK dan Timbalannya, KSU dan TKSU sudah boleh berfikir tentang persaraan mereka setelah membuat haru biru sejak semalam.

Berikut adalah hansard Parlimen yang menunjukkan YB Menter KPKi sebenarnya tahu tentang kadar RM90.10 untuk IMAMS. Jadi adakah wajar untuk beliau salahkan pegawai sendiri? 

Adakah pegawai-pegawai beliau termasuk Timbalan Menteri KPK secara semberono membuat sidang akhbar tanpa menyemak data terlebih dahulu terutama mengenai ada kakitangan IMAMS yang bukan Islam?Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons