February 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


KANGAR 17 Dis. – K. Wah Construction Materials, cabang syarikat K. Wah Group, sebuah konglomerat pembekal bahan pembinaan dan infrastruktur multinasional terbesar di Hong Kong telah menunjukkan minat untuk melabur di Kawasan Perindustrian Lembah Chuping (CVIA).

Timbalan Pengurus Besar Kuari K. Wah Construction Materials, Ng Heong Chen hadir ke negeri ini semalam, untuk mendengar taklimat perancangan pembangunan negeri oleh wakil Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) Perlis dan Pihak Berkuasa Koridor Utara (NCIA) Perlis.


Beliau dan delegasi kemudian mengadap Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail di Istana Arau.


Dalam kunjungan tersebut, Tuanku Syed Faizuddin bertitah bahawa pembangunan berfasa CVIA telah memulakan pembinaan infrastruktur pertamanya April lalu iaitu Pusat Perniagaan Bersepadu (IBC), yang dijangka siap pada Mac depan.


Menurut baginda, keseluruhan CVIA yang melibatkan kawasan seluas 1,000 hektar menggunakan peruntukan kerajaan Persekutuan melalui Rancangan Malaysia Ke-11 (RMK-11) dengan kluster pembangunan yang dirancang oleh kerajaan negeri meliputi industri hijau, halal dan tenaga boleh diperbaharui. – UTUSAN ONLINESource link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons