February 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Pemimpin dan penyokong DAP mengamuk sakan apabila Presiden MCA, Liow Tiong Lai memberi amaran Malaysia dalam bahaya jika Lim Kit Siang menjadi PM.


 Tiong Lai yang sekian lama berdiam diri kerana tidak mahu menggugat sokongan Cina, akhirnya MCA terpaksa bersuara demi keamanan kerana Kit Siang memang bercita-cta menjadi PM.

Walaupun terdapat risiko dipanggil “budak suruhan UMNO”, Tiong Lai memilih untuk bersuara agar rakyat sedar bahawa Kit Siang sedang mempergunakan pemimpin Melayu dalam Pakatan untuk menjadi ketua negara. Jika dibiarkan ia boleh menyebabkan konflik perkauman.

Sebelum 2008, MCA menjadi parti utama untuk masyarakat Cina dan negara ini jarang berdepan isu perkauman. Namun selepas 2008, pengaruh DAP makin kuat dan makin banyak juga timbul masalah perkauman yang bukan berpunca daripada masyarakat Cina tetapi DAP yang menyemai perasan syak wasangka antara kaum. 


Amaran Tiong Lai perlu dipandang serius kerana semakin ramai orang Melayu terpedaya dengan propaganda DAP kononnya mahu menyelamatkan negara dan menggunakan pemimpin Melayu dalam PKR, PAN dan PPBM untuk menipu.
KLUANG – Hasrat Penasihat DAP, Lim Kit Siang untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya pembangkang memenangi PRU14 disifatkan oleh MCA sebagai membawa kehancuran kepada kaum dan negara.

Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, Ahli Parlimen Gelang Patah itu disifatkan tidak mempunyai prinsip dan pandai berputar belit menanam kebencian antara kaum di negara ini.

“Hanya beliau (Kit Siang) sendiri yang tahu sama ada beliau memang bercita-cita mahu menjadi Perdana Menteri atau Timbalan Perdana Menteri.

“Yang kita tahu, beliau tidak boleh dipercayai. Kita yakin beliau akan membawa kepada perpecahan masyarakat,” katanya kepada media selepas majlis bersama rakyat di Restoran Sin Yu Lee, Taman Kota Paloh, dekat sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas hasrat Lim Kit Siang menjadi Perdana Menteri sekiranya pembangkang memenangi PRU14.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons