February 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Satu Malaysia tahu Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar bukan orang yang cerdik. Namun tak adalah kita sangka dia terlalu bodoh. Bagaimana beliau boleh mencabar Perdana Menteri menetapkan Pilihan Raya yang lebih awal selewat-lewatnya 1 Januari 2018. Kata Mahfuz,

Najib mesti berani umumkan tarikh bubar Parlimen dan tarikh hari mengundi, Rakyat Malaysia berhak tahu lebih awal. Beliau tidak perlu takut berdepan ‘hari perhitungan’ daripada Rakyat

Pertama, sebagai orang lama dalam kancah politik negara? Mahfus Omar sepatutnya lebih arif mengenai dua perkara tersebut iaitu tarikh pembubaran Parlimen dan tarikh Pilihan Raya Imum (PRU).

Kedua, tarikh pembubaran Parlimen perlu terlebih dahulu mendapat perkenan Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong manakala penentuan tarikh-tarikh Pilihan Raya iaini tarikh penamaan calon dan tarikh mengundi adalah prerogatif Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). 

Ketiga, Perdana Menteri tidak ada kuasa untuk menentukan atau mengumumkan tarikh-tarikh Pilihan Raya. 

Kenapa Mahfus Omar sibuk sangat mengenai tarikh-tarikh ini semua? Mahfus Omar mahukan Perdana Najib umum tarikh PRU supaya dia boleh umum tarikh keluar PAS dan sertai parti lain? Keluar sajalah.

Kesimpulannnya, Sirul, Sirul, Hello … Hello …Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons