February 18, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Pulak dah!!! Kenapa Si Azmin Ali tu tak nak bertanding di Parlimen Pekan dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang? Hari tu bukan main bongkak lagi dia buat kenyataan terbuka.

Kata Si Azmin, dia yakin sekiranya bertanding di Parlimen YAB Perdana Menteri itu, Pakatan Haprak akan mendapat kemenangan yang cukup besar dalam PRU yang akan datang.

Malah Timbalan Presiden PKR itu mendakwa, tindakan itu merupakan satu langkah yang ‘Paling Strategik’ bagi parti pimpinan Wan Azizah untuk mencalonkan dirinya di Parlimen Pekan.

Tapi dalam satu laporan yang disiarkan semalam, Si Ezam Kotak tu pulak menyatakan hasrat untuk bertanding di Parlimen yang sama bagi mewakili NGO yang Pro Pakatan Haprak tu.

Menurut laporan yang disiarkan, NGO terbabit, Hisbah Centre for Reform atau lebih dikenali sebagai Hisbah itu mendesak agar bekas pengikut PKR itu kembali ke Malaysia serta merta.

“Lembaga telah meminta Ezam menamatkan khidmat beliau di Hisbah Cabang Jakarta dan tugas pengajian di beberapa universiti di Yogyakarta dan Surakarta serta merta dan kembali menumpukan usaha sepenuhnya di Malaysia mulai Januari 2018,” jelas laporan tersebut.

Sebagai rekod, Ezam sebelum ini pernah menyertai PKR dan menjadi Hulubalang kepada Si Ketua Penipu tu sebelum dia keluar dari parti kerana tidak mendapat sebarang kedudukan istimewa.

Ezam juga pernah mendakwa kononnya dia mempunyai berkotak – kotak bukti terhadap penyelewengan yang mempunyai kaitan dengan Si Ketua Penipu tu sewaktu dia masih bersama PKR.

Namun Ezam pernah dilabelkan sebagai ‘Pelacur Politik’ oleh Si Ketua Penipu itu hanya semata – mata kerana dia mengambil tindakan keluar dari parti yang penuh dengan amalan kronisme itu.

Kemudian Ezam menyertai UMNO dan dilantik menjadi Senator Dewan Negara. Namun malangnya, sehingga ke hari ini, bukti berkotak – kotak yang didakwa oleh Ezam tidak juga didedahkan.

Malahan, Ezam bertindak keluar dari UMNO dan menyertai Gerakan Selamatkan Malaysia yang dipengerusikan oleh Tun Mahathir serta dilantik menjadi Ahli Jawatankuasa Tertinggi PPBM.

Tidak lama selepas itu Ezam sekali lagi mengambil keputusan untuk keluar parti dan menubuhkan parti baru bersama Khairuddin Botoks tetapi kemudian dia meninggalkan parti itu dengan alasan kononnya tidak mendapat kelulusan daripada pihak ROS.
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons