February 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Hari ini  portal pembangkang Malaysiakini dedahkan PKR secara prinsip bersetuju dengan cadangan Pakatan Harapan (HARAPAN) untuk menamakan Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai perdana menteri dan timbalan perdana menteri sementara jika gabungan pembangkang berjaya menumbangkan BN pada pilihan raya umum akan datang.Ini bermakna PM SEMENTARA adalah Tun Mahathir tapi dengan syarat  kena bebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan melantik beliau sebagai PM dalam masa 6 hingga 12 bulan !!WOW !!! 


Belum pernah lagi lah  sejarah kerajaan dunia sekarang mempraktikan amalan ini . 


Hang pa ingat negara Malaysia ini tadbir macam main pondok-pondok  masak budak ka , lepas ini hang jadi tuan rumah pulak . 


Atau macam dalam filem P Ramlee ..negara pasir 2 butir yang  dirosakkan Menteri Pasola 


Apakah jaminan kepada kestabilan politik dan ekonomi bila kerajaan dapat mandat tapi masih  dok kelam kabut nak pilih siapa jadi Perdana Menteri? 

Orang muda yang bakal mengundi PRU14 ini , harus ingat  kalau pilih parti kaldai  ini tadbir negara , tak payah la dok angan2  nak lihat aspirasi TN50  . 

Siapa nak jadi Perdana Menteri pun boleh dok pass kat baton pulak.  

Silap-silap dia  pass baton itu pergi kepada anaknya bukan kepada bekas banduan . 

Kepada cai PKR dari zaman Reformasi , perjuangan hang pa dulu nak jatuhkan Mahazalim  sia-sial dan tak berguna sekupang pun .   Hari ini pemimpin hangp pa sendiri angkat dia jadi PM sementara . hahaha…
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons