April 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Memang bukan satu perkara yang mengejutkan apabila DAPigs menjadi pihak pertama yang mengucapkan tahniah serta melahirkan rasa gembira selepas Si Mahfuz Bean tu bertindak keluar parti.

Malah ianya juga tidak memeranjatkan apabila DAPigs menyerang dan membuat dakwaan terhadap kepimpinan PAS ekoran tindakan yang dilakukan oleh Si Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

Antara lain, DAPigs mendakwa keputusan yang dibuat oleh Si Mahfuz Bean itu merupakan satu langkah yang tepat memandangkan PAS kini memperjuangkan dasar Politik yang sesat.

Setiausaha Agung DAPigs, Lim Guan Eng juga mendakwa tindakan itu diambil Mahfuz kerana kecewa melihat PAS yang kini mesra berdampingan dengan UMNO dan Barisan Nasional.

“Jelas di sini bahawa Mahfuz hendak memastikan ada satu pakatan pembangkang yang kuat untuk melawan BN. Kerana, sudah nampak dari segi politik perjuangannya, politik PAS sesat. Sesat sampai dipuji oleh Umno.

“Kalau anda dari politik ini, di mana pembangkang dipuji baik oleh parti pemerintah, maka lingkuplah,” kata Lim pada satu sidang media hari ini selepas majlis penyerahan cek kepada Hospital Kanser Mount Miriam di Komtar.

Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang berkata Mahfuz yang mengambil langkah meninggalkan parti berteraskan Islam itu kerana mahu sebuah pakatan pembangkang yang kuat.

Namun apa yang menjadi persoalannya, apa motif disebalik kenyataan Si Lim Guan Eng itu? Adakah itu merupakan satu isyarat bahawa DAPigs sudi menerima Si Mahfuz Bean menjadi Boneka mereka?

Pokok pangkalnya, tindakan Si Mahfuz Bean tu memang tepat. Setidak – tidaknya, dia tidak lagi perlu memalukan dirinya sendiri dengan berselindung disebalik Pengkhianatan yang telah dilakukan selama hari ini terhadap PAS secara terbuka!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons