April 21, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Dulu masa KAFA tolak tawaran penajaan D’Herbs macai marah sebab katanya itu bukti jelas betapa lemahnya pentadbiran KAFA sebab tolak peluang yang terhidang. Betul ker !!! Sebenarnya ni yang macai terlupa nak kata :

 

Malah tujuan sebenar Abg. Terlajak Laris di dalam menghulurkan tajaan kepada KAFA terbongkar apabila kereta Rolls Royce Ghost kepunyaannya di sita oleh Ghostbusters.🤣🤣🤣

Dan sekarang bila ada syarikat pemaju hartanah ECK Development tawarkan tajaan utk skuad Lang Merah, macai tuduh pula Presiden KAFA yg juga Menteri Besar Kedah dah serahkan tanah milik PKNK pd syarikat tu. Betul ke ni cai? Jgn cpt buat tuduhan cai sebab nak serahkan tanah bukannya mudah apalagi kalau tanah milik kerajaan negeri. Kena melalui tapisan Majlis Tanah Negeri lepas tu bawa pula utk kelulusan Exco. Sebenarnya cai, selepas KAFA terima tajaan ECK, syarikat tu pernah gagal dapatkan projek berkaitan utiliti awam walau pun dah layak ke saringan akhir. Tapi ECK tetap teruskan hajat utk teruskan tajaan pd KAFA. Jd mana logiknya yg pengurusan ECK ada kira2 dgn pentadbiran KAFA. Lagipun pentadbiran KAFA langsung tak ada kaitan dengan apa2 kelulusan projek pembangunan negeri Kedah. Apa yg akan ECK dapat ialah marketing percuma dari tajaan pd KAFA. Janganlah terlalu berburuk sangka. Keikhlasan ECK sepatutnya di sambut dgn berlapang dada. Baca apa kenyataan Puan Sri Ginney Chew ttg tajaan ECK pada KAFA.

Kejayaan membawa Ramon Marcote kembali ke pasukan Lang Merah seperti yg di minta peminat Hijau Kuning sepatutnya macai terima dengan senyuman.

Kalau pun tak nak hargai komitmen dan kerjasama anatara KAFA dan ECK membawa masuk Marcote demi mereliasisasikan harpan ribuan penyokong Lang Merah yg ingin merampas kembali Piala Malayisa, janganlah di buat tuduhan yang menjijikkan.

Utk makluman macai, bajet 2017 KAFA ialah sebanyak RM27 juta namun dengan pengurusan yang baik serta perbelanjaam berhemah, KAFA berjaya menjimatkan sebanyak RM2 juta. Lebih membanggakan lagi KAFA juga memenangi 9 anugerah tertinggi bolasepak negara. Nasihat kepada macai, kalau tak dapat jadi garam, janganlah macai jadi langau. Kalau tak setuju dengan penajaan ECK, cubalah macai bawa masuk tajaam dari syarikat lain seperti taukey St. Miguel. Katanya berasal dari negari jelapang padi ya cai.

Sebenarnya kepulangan ECK Development Sdn. Bhd. menabur bakti di Kedah adalah ibarat sirih pulang ke gagang dan tiupan angin dari Pulau Pinang ada membawa ceritanya sendiri. Cuba tgk gambar ni cai.

Cantik tak kereta Lim Guan Eng tu cai!!! Kalau macai nak tahu kenapa, cuba tanya sama itu hud hud…🤣🤣🤣Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons