March 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Nurul Izzah tampil mempertahankan hak anak mendiang Karpal Singh yang menyuarakan rasa tidak puas hatinya terhadap keputusan Pakatan mencalonkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri sekiranya gabungan itu menang PRU akan datang.

Nurul Izzah yang juga merupakan Naib Presiden PKR mendakwa Sangeet Kaur Deo ikhlas dalam meluahkan kritikannya secara terbuka, sambil berkata Pakatan perlu mendengar pelbagai pandangan.

“Kita sudah hidup di bawah kerajaan diktator disebabkan sistem yang lama dipakai, dan adalah penting untuk meraikan keprihatinan dan kebimbangan orang ramai,” kata Nurul kepada FMT.

Malah Nurul Izzah juga turut mendakwa, pandangan Sangeet itu juga perlu didengari oleh Tun Mahathir kerana ia merupakan satu “kebimbangan yang sah”.

“Sebab itu saya memastikan ikrar (PH) turut memuatkan agenda perubahan,” kata ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Sangeet sebelum ini memuat naik komen di Facebook mempersoalkan pembangkang yang menurutnya tidak ada strategi jangka panjang sehingga terpaksa melantik Dr Mahathir, seperti diumumkan gabungan itu Ahad lalu.

Menurut Sangeet, Dr Mahathir terlibat dalam pelbagai kesalahan semasa pentadbirannya termasuk menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), undang-undang yang digunakan untuk menahan pemimpin pembangkang termasuk ayahnya.

“Ini bukan tentang kemaafan. Ia mengenai akauntabiliti. Mereka yang berkuasa perlu dipertanggungjawabkan atas tindakan mereka. Begitu juga beliau,” katanya yang turut dipersetujui oleh Nurul Izzah.

Menurut Nurul Izzah, atas dasar kebimbangan sama itulah yang membuatkan PKR sebelum ini mengambil masa yang lama sebelum mencapai konsensus dalam isu pencalonan Perdana Menteri.

Namun malangnya, suara hati yang dinyatakan oleh anak mendiang Karpal Singh itu tidak diendahkan oleh pucuk pimpinan Pakatan, khususnya dikalangan pemimpin DAPigs sendiri.

Sebagai rekod, keputusan Pakatan yang mencalonkan Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri sebelum ini turut melahirkan rasa kecewa dikalangan pemimpin – pemimpin Pakatan, terutama PKR.

Rata – rata, kepimpinan parti itu melihat keputusan itu sebagai satu gambaran yang seolah – olah membuktikan bahawa Pakatan Haprak tidak mempunyai pemimpin yang berkelayakan untuk menjawat jawatan tersebut!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons