March 23, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Lagi CM Penang Lim Guan Eng mahu tipu rakyat P.Pinang konon kerajaan DAP berjanji mahu mahsuhkan Tol Sg Nyior .  Cukup lah sudah 10 tahun janji DAP  pada pilihan raya umum 2008 yang lalu untuk menghapuskan tol Sungai Nyior pun masih belum ditunaikan dan tol tersebut masih tegak berdiri sehingga ke hari ini.

Bayangkan sudah  berapa lama tol Sungai Nyior tegak berdiri setelah mereka berjaya mengambil alih negeri ini pada pilihan raya umum 2008 yang lalu. 

Bukankah janji tersebut terkandung di dalam kempen mereka dan hari ini nampaknya mereka cuba menabur janji baru lagi.

Nampak jelas   Lim Guan Eng berada dalam keadaan panik dan cemas untuk menarik sokongan rakyat terhadap kepimpinan beliau mentadbir negeri.

Katanya, dengan masalah banjir yang sehingga ke hari ini belum mencapai penyelesaian sepenuhnya, sudah pasti Guan Eng berada dalam keadaan terdesak sehingga beliau lupa kepada janji yang dibuat sebelum ini.

EBERANG JAYA – Kerajaan negeri berjanji akan memansuhkan tol Sungai Nyior di sini sekiranya Pakatan Harapan berjaya menawan Putrajaya pada PRU14.

Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, beliau sendiri akan merayu kepada bakal Timbalan Perdana Menteri pada ketika itu, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail untuk memansuhkan tol berkenaan sekiranya Harapan berjaya menguasai kerajaan persekutuan.

“Kerajaan BN sebelum ini fitnah dan membuat pelbagai tohmahan kononnya kerajaan negeri janji nak hapuskan tol itu tapi kita tidak lakukannya sebelum ini.

“Macam mana kita nak lakukan kalau ia bukan di bawah kuasa kerajaan negeri. Tetapi kalau kita menang di Putrajaya kita berjanji akan hapuskan tol Sungai Nyior ini,” katanya ketika berucap pada majlis pecah tanah pembinaan kompleks pasar awam sementara di Jalan Tenggiri di sini, pagi tadi.

“Macam mana kita nak lakukan kalau ia bukan di bawah kuasa kerajaan negeri. Tetapi kalau kita menang di Putrajaya kita berjanji akan hapuskan tol Sungai Nyior ini,” katanya ketika berucap pada majlis pecah tanah pembinaan kompleks pasar awam sementara di Jalan Tenggiri di sini, pagi tadi.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons