April 19, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Tidak seperti dijangka bakal menarik perhatian ramai, hanya sekitar 50 penyokong DAP berhimpun di pekarangan mahkamah itu sejak awal pagi ini sehingga pukul 8.30 pagi ini. Walaupun hebahan menerusi pelbagai saluran supaya lebih ramai penyokong DAP turun memberi sokongan, namun pekarangan Mahkamah Tinggi di sini iaitu lokasi di mana berlangsungnya perbicaraan kes rasuah membabitkan Ketua Menteri, Lim Guan Eng pagi ini agak lengang.

Situasi itu berbeza ketika sessi mahkamah sebelum ini yang menyaksikan kira-kira 200 penyokong DAP berhimpun menyatakan sokongan sejak awal pagi. Perbicaraan kes rasuah membabitkan Guan Eng dan ahli perniagaan wanita, Phang Li Koon bermula hari ini selepas beberapa kali ditangguhkan sejak kira-kira dua tahun lalu. Malah, di dalam gambar pagi ini kelihatan hanya 3 EXCO DAP berada di kawasan Mahkamah bersama Lim Guan Eng. Mana EXCO DAP yang lain hadir untuk solidariti?

‘Drink hut’ tempat menyediakan minuman oleh DAP berdekatan kawasan Mahkamah untuk penyokong Lim Guan Eng yang kehausan turut hambar ketiadaan penyokong-penyokong. Joseph Lim Guan Eng pernah berkata, “Saya lebih rela mati berdiri daripada hidup melutut,” Kita pulak kata, kasi masuk penjara dulu, lepas tu lu mau mati berdiri ka, menegak ka, menegang ka, ikut suka lu la.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons