April 22, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Semalam, viral didalam laman media sosial whatsapp yang mengirimkan video duit RM 50 ringgit yang boleh bercakap menggunakan aplikasi ‘Talk Photo’. Apa motif penyebaran video tu sebenarnya?

Adakah ianya nak dijadikan sebagai bahan kempen dengan memberikan gambaran kononnya duit RM 50 ringgit itu sudah tidak mempunyai nilai ekoran keadaan ekonomi Negara pada ketika ini?

Jika video itu hanya mahu dijadikan sebagai bahan kempen politik sesetengah pihak, nampak sangat la yang diorang ni sudah terlalu ketandusan modal untuk memburukkan Kerajaan.

Memang tidak dinafikan, nilai RM 50 ringgit itu tidak mampu memberikan kemewahan kepada sesiapa. Nak beli barang keperluan dengan duit RM 50 ringgit tu pun mungkin tak seberapa.

Tapi setidak – tidaknya RM 50 ringgit itu masih bernilai dan tetap berharga bagi mereka yang tahu mensyukuri nikmat yang diberikan tuhan kepada mereka. Bukan semua orang di Malaysia ni kaya.

Kalau difikirkan secara logik, jika betul pun nilai RM 50 ringgit itu sudah tidak lagi berharga, tak pernah pulak kita nampak orang derma duit RM 50 ringgit tu ke dalam tabung masjid setiap hari Jumaat atau disedekahkan kepada pakcik jual tisu kat kedai mamak!!!
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons