April 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


KLUANG 3 April – Jentera penerangan Barisan Nasional (BN) perlu berada di saf hadapan bagi menangkis serangan fitnah dan berita palsu seperti yang pernah dilakukan pembangkang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan BN, Tan Sri Annuar Musa berkata, jentera berkenaan perlu membuat persediaan rapi kerana tidak mustahil Pakatan Harapan yang diketuai DAP menggunakan strategi sama.

“PRU-13 mengingatkan kita kepada fitnah pada saat-saat akhir oleh seorang pemimpin pembangkang terhadap (calon Parlimen Lembah Pantai) Datuk Seri Raja Nong Chik (Raja Zainal Abidin) yang menyebabkan beliau kalah.

“Jangan lupa itu telah berlaku. Begitu juga tuduhan ribuan warga Bangladesh yang kononnya dibawa untuk mengundi yang nampak seolah-olah betul termasuk juga cerita bekalan elektrik dipadamkan,” katanya selepas Ce-ramah Umum ‘Tolak Pakatan Hipokrasi’ di Taman Kluang Barat, di sini malam tadi.

Yang turut hadir, Ketua Penerangan UMNO negeri, Datuk Samsolbari Jamali; Pengerusi MCA Bahagian Kluang; Gan Ping Sieu; AJK MCA Pusat, Datuk Seri Ti Lian Ker dan Ketua Wanita UMNO negeri, Datuk Sharifah Azizah Syed Zain.

Menurut Annuar, terdapat 60,000 jentera penerangan BN di seluruh negara akan digerakkan bagi memberi maklum balas segera kepada masyarakat berkaitan apa-apa berita palsu yang disebarkan. – UTUSAN ONLINESource link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons