April 22, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Seorang sahabat yang juga merupakan bekas pengikut PAS tampil mengingatkan parti itu supaya tidak berlagak sombong tak tentu arah dan mendabik dada mengatakan yang mereka maksum.

Jelas sahabat itu, kepimpinan PAS sejak kebelakangan ini seringkali tampil dengan kenyataan sombong yang akhirnya telah memakan diri mereka sendiri secara tidak lansung.

“Sebelum ini, PAS kata rakyat perlu memilih orang Islam sebagai pemimpin. Tapi dalam masa yang sama, PAS turut mencalonkan orang bukan Islam bagi mewakili parti itu.

“Dan sejak beberapa minggu yang lalu, PAS menggunakan isu ‘Sifar Rasuah’ sebagai bahan untuk mereka berkempen bagi Pilihan Raya Umum kali ini.

“Kenyataan itu dilihat agak canggung apabila ramai pemimpin serta ahli PAS meninggalkan parti itu secara berjemaah. Jika benar PAS sebuah parti yang bersih, kenapa pemimpin mereka meninggalkan parti itu secara terbuka?”

Malah, tegas sahabat tersebut juga, tindakan bekas pemimpin dan ahli PAS yang meninggalkan parti itu secara tidak lansung membuktikan kegagalan PAS mentadbir parti dengan lebih baik.

“Jika sekiranya ahli parti pun gagal dijaga dan ditarbiahkan dengan betul sehingga menyebabkan mereka meninggalkan parti, bagaimana mungkin PAS boleh menjamin masa depan Negara?”

Bahkan, katanya, PAS juga menjadi punca kenapa kedudukan Islam hari ini tercabar kerana parti itu yang membiarkan DAPigs bermaharajalela sesuka hati mempertikaikan Islam secara terbuka.

“Bila Hasan Ali desak tutup kedai jual arak dikawasan majoriti Islam, PAS pecat keahlian dia. Bila orang bukan Islam desak nak guna kalimah Allah dalam Bible, PAS diamkan diri. Tapi sekarang, PAS nak bersihkan diri dengan menyalahkan DAP? Tak masuk akal!!!”
Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons