April 20, 2018
You can use WP menu builder to build menus


Kecoh di laman sosial Twitter hari ini apabila seorang gadis yang berusia 19 tahun meluahkan kemarahannya kerana gambarnya disalahguna untuk tujuan berkempen politik.

Sebaran Cybertroopers BN

Dikenali dengan nama Aida Azira, beliau berkata semakin benci dengan politik apabila sesetengahnya bersikap mengambil kesempatan ke atas gambarnya untuk berkempen politik.


“Kalau boleh saman and aku tahu siapa buat gambar ni sumpah aku maki. Kau mesti orang politik dah 21 ke atas . Suka suka hati kau nak guna gambar aku. Sumpah aku tak halalkan, makin benci pulak aku dengan politik. Over the limit lah orang zaman sekarang,” katanya dalam satu kicauan. 

Muka depan The Star

 
Malah katanya, gambarnya itu turut tular sampai masuk ke dalam akhbar yang membuatkan beliau merasa marah. Tidak hanya itu, Aida juga berkata beliau merasa malu dan meluat kerana terlalu ramai yang menghantar gambar itu kepadanya semula.

“Kalau cuma viral dekat socmed je tak apa. Ni sampai masuk newspaper. How could you politician take advantage with 19 years old girl? Dah lah curi gambar orang. Lepastu buat poster tah apa apa. 

Nak kempen, kempen jelah. Tak payah lah mengacah suruh orang jangan cari bini muda lah apalah. Mula mula aku sabar ea PKR. Tapi setiap kali orang send benda tu dekat aku. Aku rasa annoying malu pon ada. 

Kalau aku kena fitnah , korang nak bayar ke segala kerugian aku? Oh lupa lah semua nak untung je. Tu lah sampai menyusahkan orang,” katanya lagi. 

Bagi mengetahui perkara sebenar dan siapakah dalang yang mengedit gambarnya sehingga menjadi tular, Aida juga mengesahkan telah membuat satu laporan polis agar perkara itu disiasat.

“Lecturer semua send benda sama. Whatsapp aku penuh benda sama, insta aku penuh benda sama. Ingat aku bangga ke muka aku pampang depan depan surat khabar untuk raih undi korang? 

Nak kata aku tak beradab? Silakan. Aku sabar ea dari mula gambar ni tersebar. Aku senyap aku sabar je tahan malu. Kalau gambar perempuan lain mungkin yelah diorang boleh terima sebab diorang sendiri tangkap dengan bendera parti masing-masing. Aku apa ke mengena. 

Last kalau boleh aku nak orang yang edit curi gambar aku dekat insta ni sendiri minta maaf dekat aku. 

Untuk tahu benda sebenar pasal poster ni, saya buat laporan polis,” katanya lagi mengakhiri luahan itu.

Dalam perkembangan berkaitan, seorang model yang dikenali dengan nama Wendy Lean turut tampil menafikan beliau bergambar dengan logo parti BN bagi tujuan berkempen untuk mendapatkan sokongan ke atas parti itu. 

Wendy dalam satu kenyataan berkata, gambar yang tular itu diambilnya pada 5 tahun yang lepas dan pihak syarikat telah menjualnya kepada orang ketiga.


Justeru itu Wendy menafikan beliau bergambar dengan logo parti BN bagi tujuan mengalakkan orang ramai untuk mengundi parti berkenaan.


Wendy turut menjelaskan gambar yang tular itu sebenarnya telah diedit (photoshop). – 13 April 2018.



Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons