April 22, 2018
You can use WP menu builder to build menus


 
Wilayah Persekutuan mempunyai 13 kerusi Parlimen termasuk Putrajaya dan Labuan.

Senarai akhir calon, katanya telah mendapat kelulusan Majlis Syura Ulamak.

Tambahnya, penamaan sembilan calon itu akan diumumkan pada 19 April ini di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM).

“Sembilan calon ini ada muka lama dan ada muka baru serta seimbang dari segi latar belakang yakni profesional dan agamawan,” katanya kepada Harakahdaily pada sidang media khas pelancaran manifesto PAS Wilayah Persekutuan di sini, malam tadi.

Ditanya untuk memenangi Segambut, beliau berkata jumlah pengundi Melayu lebih tinggi daripada kaum lain dan sudah tentu sasaran PAS mengutip undian pengundi Islam manakala kaum bukan Islam tidak semua yang mengundi DAP.

Menerangkan kelebihan manifesto PAS Wilayah Persekutuan, beliau berkata tawaran yang dikemukakan PAS adalah seimbang melibatkan kesemua kaum di Wilayah Persekutuan.

“Selain daripada agama tawaran PAS dalam manifesto ini juga melibatkan semua kaum, seperti pengangkutan, wanita, pendidikan dan infrastruktur.

“Wilayah Persekutuan terdiri daripada pelbagai kaum jadi tumpuan manifesto ini kepada masyarakat berbilang kaum di semua sektor,” katanya.

Bertemakan Malaysia Sejahtera, PAS Wilayah Persekutuan mengemukakan 25 tawaran melibatkan 7 kluster iaitu, agama, pendidikan, perumahan, wanita, ekonomi, sosial dan infrastruktur pengangkutan.Source link

admin

No Comments

You must be logged in to post a comment.

Show Buttons
Hide Buttons